Fysioterapia

Ihminen on ihanan ihmeellinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen. Yksi lihas kiinnittyy lähes kaikkeen ympärillään olevaan, vaikuttaen hermoston toimintaan, verenkiertoon ja moneen muuhun mitä kehossa tapahtuu. Yhden lihaksen tai nivelen liikuttaminen, saa aikaan ketjureaktion, joka johtaa muidenkin vartalon osien liikkumiseen. Siksi kipeytyneen kohdan alkuperäinen syy voikin löytyä jostain aivan muualta kuin itse ongelmakohdasta.

Fysioterapia on mm. ihmisen liikkeen havainnointia ja tutkimista, ohjaamista ja uusien liikemallien opettamista. Tuloksellinen hoitopolku sisältää liikkeen analysointia, erilaisten testien tekemistä ja terapeuttista harjoittelua vastaanotolla ja erityisesti kotona. Manuaalinen käsittely on usein paikallaan esimerkiksi jumiutuneen kudoksen rentouttamisessa, tai kiristävän leikkausarven hoidossa.

Fysioterapian tavoitteet mietitään aina asiakkaan kanssa yhdessä, mitä asiakas itse haluaa fysioterapialla saavuttaa ja mitkä ovat hänen resurssit tavoitteen saavuttamiseksi.

Siirry sivun alkuun